Blog Hier posten wij onze blogs

CopyRisk Blog

22.02.2021 Een flexibele schrijver is meer waard dan woorden

De voordelen van woordkunstenaars

Bedrijven groeien en gaan met hun tijd mee. Zeker met alle ontwikkelingen van afgelopen jaar is het nog belangrijker geworden om op zoek te gaan naar freelance professionals. Flexibiliteit binnen de organisatie zorgt namelijk voor een creatieve doorstroom en kan de gaten dichten die vaste medewerkers helaas niet kunnen vullen. Een flexibele schrijver nodig? Die zijn goud waard!

De schrijfstijl, losjes of zakelijk?

Schrijvers kennen we in alle soorten en maten. De ene schrijft losjes, relaxt en toegankelijk, de ander juist strak en helder. De moderne doelgroep vraagt een persoonlijke benadering waarin de woorden ‘jij’ en ‘je’ niet worden geschuwd. Maar is dat wel wat bij de tone of voice van je project past dat jouw bedrijf nou juist uniek maakt? Elke schrijver schrijft op zijn of haar manier en dus is het zeker handig eerst wat proefstukken op te vragen voordat je met iemand in zee gaat. Natuurlijk wil je weten of diegene kan schrijven, maar ook of diens stijl past bij wat jij wil uitstralen.

Achtergrondkennis

Een flexibele schrijver heeft negen van de tien keer geen speciale opleiding voor het schrijven an sich genoten. Als een schrijver een vakgerichte studie heeft gedaan, denk dan eerder aan opleidingen zoals communicatie, letterkunde of journalistiek. De specialist in een schrijver is eerder geboren uit andere opleidingen waarin zijn vakgebied hem of haar is geleerd. Als je als verzekeraar of assurantietussenpersoon zoekt naar een copywriter, dan heb je kans dat die eerst zelf als schadebehandelaar aan het roer heeft gezeten. Zo ook met bijvoorbeeld een bouwbedrijf of een bank. Het zijn de creatieve vakprofessionals die weten waarover ze schrijven en met flinke valpartijen en cursussen in de achterzak het strijdtoneel betreden. Dat is het zuurverdiende goud dat blinkt!

Uurtarief

Elke flexibele schrijver heeft vanzelfsprekend zijn of haar uurtarief. Een schrijver die meer vraagt voor zijn of haar werk dan de ander, is niet per definitie beter. Het is de kennis waar je vaak voor betaalt. Hoe complexer hetgeen is waarover geschreven moet worden, hoe meer tijd de schrijver er in het verleden in heeft gestoken dat terugverdiend moet worden. Het is de reden waarom bijvoorbeeld allround schrijvers vaak een lager uurtarief hebben. Ze kunnen zich als een kameleon aanpassen aan de kleur van het bedrijf en de boodschap die op dat moment moet worden ontwikkeld. Het verschil tussen de specialist en de allrounder is wel dat de specialist echt vakinhoudelijk kan ingaan op het onderwerp van de content. Als communicatiebureau zijn wij gespecialiseerd in alles dat we communicatie mogen noemen. Denk aan het schrijven van content, maar ook in het coachen in telefonie en het geven van trainingen. Iets voor jouw organisatie? Neem vrijblijvend contact met ons op. We kijken naar je uit!

Wij zijn CopyRisk, hét communicatiebureau om jouw organisatie de freelancer te bieden die je zoekt. Onze professionals zijn gespecialiseerd het geven van coaching, maar ook in externe én interne communicatie. Benieuwd naar wat er allemaal mogelijk is? Vraag geheel vrijblijvend bij ons een offerte aan en neem met ons contact op!

CopyRisk Blog

14.01.2021 Coaching in telefonie, daar wordt iedereen beter van!

Haal eens een externe professional in huis

Niets is zo belangrijk voor een bedrijf, als de externe communicatie richting klanten en opdrachtgevers. Zeker als de kern van het bedrijf zwemt in de wateren van de e–commerce, customer service en sales, is het belangrijk professionals in te schakelen die weten hoe ze jouw bedrijfsverhaal kunnen omzetten in pure klantbeleving. Door coaching in telefonie op alle vlakken doelgericht in te zetten, kun je jouw professional op de werkvloer trainen!

Wat gaat er gebeuren?

Een telefooncoach schakel je het liefst extern in. Want als je met een vaste groep frontoffice medewerkers het fort bewaakt, dan heb je maar eens in de zoveel tijd even een update nodig. Hoe zat het ook alweer? Wat is de telefoon etiquette? Welke vragen stel je als frontoffice consultant en waar let een coach vervolgens op? De sleutel zit hem in ‘begrip hebben en creëren’. Door coaching in telefonie probeert de coach medewerkers als een puntenslijper zo te slijpen dat zij elk telefoongesprek zelf kunnen regisseren.

Stormen en zomerdagen

Je kunt wel stellen dat als je het hebt over alle verhalen die klanten aan de telefoon kunnen vertellen over wat ze meemaken, frontoffice medewerkers door alle stormen en rustige zomerdagen gaan. Een klant of relatie belt immers niet voor niets. Soms is het een klein probleem. Bijvoorbeeld, een nieuw gekochte auto moet verzekerd worden of de klant komt er met de zojuist verstuurde e-mail niet helemaal uit. Maar soms is het probleem groter, zoals een lekkage in de badkamer of een ongeluk dat zojuist is gebeurd. Door coaching in telefonie zo in te richten, zorg je ervoor dat je medewerkers zowel een dikke winterjas als een t-shirt op zak hebben.

Begrip, een solide bouwsteen

Alles begint bij het toverwoord ‘begrip’. Een toverwoord omdat met het tonen van begrip, je ook begrip creëert. Het hangt nauw met elkaar samen. Als verzekeraar bijvoorbeeld, heb je helaas te maken met klanten die hopen dat schades gedekt zijn die uiteindelijk niet onder de polis vallen. Zowel telefonisch als schriftelijk wijzen verzekeraars schades af, maar proberen zij ook begrip te tonen voor de situatie van de klant. Alles valt of staat met een uitleg en door coaching in telefonie leren medewerkers slechtnieuws gesprekken te voeren.

Wij zijn CopyRisk, hét communicatiebureau om jouw organisatie de freelancer te bieden die je zoekt. Onze professionals zijn gespecialiseerd het geven van coaching, maar ook in externe én interne communicatie. Benieuwd naar wat er allemaal mogelijk is? Vraag geheel vrijblijvend bij ons een offerte aan en neem met ons contact op!

CopyRisk Blog

04.10.2020 Een specialist of een allrounder? Dit is het verschil!

Welke professional voor jouw project?

Professionals zijn er in alle soorten en maten. Allemaal kunnen ze van grote, toegevoegde waarde zijn voor je bedrijf. Omdat er zoveel verschillende projecten, afdelingen en klussen zijn die lopen, heb je altijd wel een ander soort professional nodig. Maar hoe weet je nou welke professional je nodig hebt? In zijn algemeen kun je kiezen tussen een specialist of een all-rounder. Dit is het verschil!

De specialist, een baken van kennis

Een specialist heeft zoals de naam al doet vermoeden zijn of haar focus liggen op één takengebied en kent dat takengebied door en door. Als je bijvoorbeeld een professional nodig hebt die de telefonische in-en outbound communicatie van je organisatie eens onder de loep neemt, dan ben je beter af met een specialist. Die weet hier namelijk alles vanaf en kan direct vanuit zijn of haar jarenlange ervaring adviseren en het proces sturen. Je kan eigenlijk zeggen dat een specialist het onderscheid maakt van de all-rounder door beter te zijn in één specifiek vakgebied.

Maar de all-rounder dan?

Waar specialisten meestal niet bijster interessant voor zijn, zijn projecten waarin meerdere taken uit verschillende vakgebieden moeten worden uitgevoerd. Voordat je een professional uitkiest voor je project, is het belangrijk te evalueren wat er precies moet gebeuren. Ook al is of noemt iemand zich een professional, dat hoeft nog niet te betekenen dat deze persoon van toegevoegde waarde is voor je project en hét verschil kan maken. Een all-rounder heb je nodig als je bijvoorbeeld niet alleen telefonische, maar bijvoorbeeld álle communicatieve uitingen wil aanpakken en daar bovenop wil bouwen aan een nieuwe merkstrategie.

Prijskaartje

Voordat je jezelf een specialist mag noemen, steek je tijd en aandacht in één bepaalde discipline om hier later de vruchten van te plukken. Die tijd en aandacht moet de specialist natuurlijk terugverdienen. Het uurtarief is daarom hoger dan dat van een all-rounder. Weet echter dat als je taken minder complex zijn, maar je meer iemand nodig hebt om meerdere taken uit verschillende vakgebieden uit te voeren, dat je met een all-rounder beter af bent. De bedrijfsinvestering slaat de plank mis als er een specialist wordt ingeschakeld die eigenlijk niet nodig is.

Als je kiest voor de specialisten en all-rounders van CopyRisk, maken wij samen met jou de afweging welke professional je nodig hebt om jouw project te laten slagen. Want wij zien projectmanagement net als koken: welke ingrediënten heb je nodig om het gerecht restaurantwaardig te maken en wie mag het uiteindelijk gaan proeven? Neem vrijblijvend met ons contact op, wij regelen de rest!

Wij zijn CopyRisk. Waar wij goed in zijn, is jouw bedrijf of afdeling binnen de financiële dienstverlening begeleiden met elk aspect van de communicatie. Een communicatieprofessional nodig voor jouw project? Neem vrijblijvend contact met ons op en graag gaan we met je om de tafel. We gaan ervoor!


CopyRisk Blog

12.07.2020 Communicatie uitbesteden aan een professional? Deze redenen zeggen, doen!

Kom in verbinding met de klant

Als dienstverlenende organisatie kan het lastig zijn alle ontwikkelingen in klantcontact en communicatie up–to–date te houden. Het gaat soms wel erg snel. Trends volgen elkaar in rap tempo op. In geval van een complex product of klantboodschap kan de zoektocht naar een juiste communicatieve uitwerking een uitdaging zijn. Een communicatieprofessional laten stoeien met deze uitdagingen kan een gouden uitkomst zijn. En wij laten graag zien waarom!

De professional kent de klant

Een communicatieprofessional kent de wereld van de communicatie van onder tot boven. Hij of zij heeft dagelijks te maken met relaties die zich geen raad weten met hoe een klant aan te spreken of waarom een e–mailbericht niet het resultaat oplevert zoals gehoopt. Kortgezegd: de professional ként de klant en verdiept zich in de klanten van de klant. Klinkt lastig? Dat valt wel mee. Door diepe research naar wat de doelgroep van de opdrachtgever bezighoudt, kan de professional de juiste manier van communicatie vinden. Het heeft allemaal te maken met de tijd en kennis die het opdrachtgever er zelf niet in kan steken, maar de communicatieprofessional wel.

Deadline is deadline

Niet alleen de directe collega’s op de werkvloer, de financiële afdeling en de marketingafdeling hebben te maken met strakke deadlines. Ook communicatie heeft vaak een beperkte houdbaarheidsdatum die een communicatieprofessional als geen ander aanvoelt. Je communicatie uitbesteden zorgt ervoor dat een deadline een deadline is. Want zoals eerder gezegd, trends volgen elkaar in razend tempo op en dan kun je enige vertraging jezelf niet veroorloven.

Clichés vermijden

Bedrijven zonder enige ervaring in communicatie stuiten vaak op clichés. Eeuwig zonde! Want er is uit originaliteit en onderscheid zoveel kracht te halen. Jouw klant voelt jouw communicatie feilloos aan. Maar dan moet deze kracht wel eerst gevonden worden. Door clichés te vermijden, weet een communicatieprofessional een bedrijf onderscheidend op de kaart te brengen. Zo kom je echt in verbinding met je klant!

Geen risico

Een freelance communicatieprofessional is vrijwel risicoloos. Dat komt omdat je niet te maken krijgt met lange termijncontracten, opvolgprocedures en andere nasleep. Een project is een project voor zolang jij dat wil. Als het werk van een communicatieprofessional je niet bevalt, dan heb je daar geen hinder van omdat je de samenwerking zonder enige rompslomp kunt beëindigen.

Wij zijn CopyRisk. Waar wij goed in zijn, is jouw bedrijf of afdeling binnen de financiële dienstverlening begeleiden met elk aspect van de communicatie. Een communicatieprofessional nodig voor jouw project? Neem vrijblijvend contact met ons op en graag gaan we met je om de tafel. We gaan ervoor!